[vc_row][vc_column][vc_column_text]När Bamse och häxans dotter premiärvisades på Kiviks bio på julafton så var vi i Värmland och åkte skidor. Men efter några dagars skidskoåkning på bygdens isar den gångna helgen så dök filmsuget upp igen. Bamse är en film som alla våra tre barn kan uppskatta så vi spanade lite i bioprogrammen.

Vi har tre biografer att välja på inom 25 kilometer och sedan ytterligare fyra stycken om vi dubblar avståndet. Teaterbiografen Grand i Simrishamn är en av de som ligger närmast (förutom Kivik) och är dessutom en av de tjusigaste. Den har den sådan där klassisk entré, snygg skylt, marmorgolv och biljettlucka. Dessutom ligger den bara hundra meter från havet. Här bjuds både bio och andra föreställningar, som Babben Larsson nu i januari och hypnosshow i höstas.

Nu hade de tydligen också investerat i nya extra lyxiga stolar som man kunde få ta plats i för en tia extra. Men lädret och bredden på stolen kändes litegrann som att kasta pärlor på svin när barnen knappt fyller en halv stol och dessutom ändå sätter sig på en sådan där extrakudde för att kunna se över stolsryggen framför.

Detta blev den blivande 3-åringens premiär på bio och efter att ha frågat efter dans (?!) i tio minuter och överlag undrat lite varför vi satt oss där i en rad med vadderade stolar så blev det succé. Filmdukens storlek och ljudet slukade honom. Han utropade små glädjefyllda rop medan äventyret utvecklade sig på filmduken. Popcorn i knäet och så ett sedvanligt godhjärtat och lärorikt budskap från Bamse och hans vänner.

På vägen ut såg 7-åringen att Legos Batmanfilm har premiär om en månad så det lär bli återbesök på Grand i Simrishamn inom kort, om den inte går i Kivik också.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17078,17079″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.