[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sedan första advent har alla barnen på Brösarps skola ägnat sig åt en spännande bok som utspelar sig i Brösarps norra backar. Glimmebodagården är inte bara en utmärkt plats för julmarknad, som jag skrivit om här tidigare, utan också en utmärkt scen i ett magiskt och spännande drama med inspel av övernaturliga krafter och väsen. ”Chokladtoppar och vätteljus” är titeln på barnboken som nu hela skolan avslutat tillsammans och haft gemensamma teman runt. Samtidigt som de tagit sig igenom kapitel för kapitel har de lärt sig om olika övernaturliga väsen och den gamla tron kring dessa.

I dag kom bokens författare Ingrid Jönsson på besök till skolan och hon berättade bland annat om med vilken mening började boken från början (men som aldrig kom med i slutliga boken) och om hur många gånger man måste skriva om meningar, stycken och ord innan en bok blir färdig. Dessutom fick barnen möjlighet att utforska det här med ord som rimmar tillsammans med författaren.

Det är ett fantastiskt tillfälle för barnen att möta en författare och lära sig om det yrket. När hon dessutom bor i närheten och hela boken utspelar sig runt husknuten så får barnen en chans att både identifiera sig och fantisera vidare. En fin hälsing i alla böcker blev det också som så klart höjer värdet av att ha boken i sin bokhylla.

Ville sonen då blir författare när han kommit hem efter denna skoldag. ”Nej, jag gillar inte att skriva böcker”, svarade han frankt och nog kan jag förstå att 232 sidor verkar oöverstigliga när han just nu får anstränga sig för att få ihop fem meningar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17085,17088,17087″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.