[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jag flyter på rygg och blundar medan duggregnet svalkar pannan. Den varma vattenångan stiger runt om kring mig i den varma källan på Brösarps spa. Stora delar av södra Sverige har klass 1- och 2-varningar för stora mängder snö men denna gång verkar vi inte få någon del av kakan. Synd! För det hade varit extra inramande att tina kroppen i det rykande vattnet om backarna och omgivningen legat under ett bolster av vit krispig snö.

I dag har vi tar vi en hel eftermiddag på byns spa och gästgiveri. Min fru började med en timmes massage. Själv började jag med torrbastun och några rejäla skopor vatten. För tillfället är det mer krut i den än i ångbastun. Men sedan är det som sagt de varma källorna där ute som gäller. De kallas så, det är inga termiska källor med varmt vatten från underjorden. Byns vatten är dock källvatten så lite fog för namnet finns det om man drar på definitionen.

Under några timmar blandar vi källorna med bastubad och bubbelpool där inne. Lite tilltugg och bokläsning emellanåt och sedan blir det dags att avrunda inne på gästgiveriet, eller gästis som vi kort och gott säger här i byn. Brösarps Gästgifveri är speciellt känt för sin äggakaka men i dag tar vi en annan av deras klassiker: deras generösa revbensspjäll. Det är mycket och det är gott, och det är nätt och jämt vi får plats med crème brûléen efteråt.

Efter fem och en halv timme är det dags att hämta barnen. Det här var precis vad vi behövde denna första söndag i mars.

/Fabian[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”17206″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.