[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi har kört förbi skylten ett oändligt antal gånger, och vi har en del vänner som pratat om stället. Bär smakar ju alltid bäst när man plockar dem själv, och helst i skogen. Men att få skogens skatter serverade på ett silverfat utan att behöva bocka sig ner eller sitta på huk, dessutom tillsammans med grädde och glass och så mycket man orkar, det kan vara värt en liten utflykt.

Eriksgården heter stället med den gigantiska bärbuffén, eller ”bärbonanzan” kanske är ett mer passande ord i sammanhanget. När vi kommer fram till gården mellan Lövestad och Sjöbo är vi verkligen inte ensamma. Parkeringen är full, lekplatsen är full … och restaurangen är full. Men vi hittar en plats och kan ställa oss i kön till det prunkande bärbordet.

Hallon, björnbär, blåbär (amerikanska) och jordgubbar. Sedan grädde, hallongrädde och glass. Därefter lite maränger och lakritsmaränger för den som vill ha. Knäckflarn, nötkross och rostad vaniljkokos, och hallonsylt eller choklad. Trots att vi kan ta så många gånger vi vill blir första tallriken ändå ganska rågad. Barnens ögon lyser. Och sedan blir det några vändor till.

Bär smakar som sagt bäst när man plockar dem själv i skogen. Men att frossa i sådana här mängder hade krävt åtskilliga timmar med böjd rygg ute i spenaten.

Efter några påbackningar är vi alla ganska belåtna och nu väntar nästa fas av utflykten. Barnen har knappt kunnat bärga sig. Här finns en stor hoppkudde, klätterställningar, rutschkanor, och så kan man få hoppa i höskullen. Halmen ser tämligen kompakt och välhoppad ut, men äldste sonen tar ändå sats från högsta uthoppet.

Utanför staketet hör man hur arbetet pågår med att fylla på bärbuffén. Det är mycket folk på fälten som skördar, men det är ju också mycket folk i andra änden som frossar i sig.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17601,17600,17603″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.