[vc_row][vc_column][vc_column_text]Påskliljorna må sloka av de frostnätter och minusgrader som april bjuder just nu (till och med finfint skidföre uppe vid Andrarum), men jämfört med min vecka på Svalbard nyligen så är det rena tropikerna här hemma. Där uppe nära nordpolen hade vi 26 minusgrader – men bara 12 dylika inne i igloon där vi sov.

Det brukar kallas ”ett hundliv” när man har det lite kargt, tufft och kämpigt – sådär som påskliljorna kanske känner sig just nu. Men hundar tycker jag överlag verkar ha det oförskämt bra. På Svalbard är deras status så självklar att de har egna parkeringsplatser, med ordentlig skyltning. Brösarp är säkert snart på väg dit. I byn finns Vårdhundskolan sedan några år och där utbildas de hundar som sedan jobbar på vårdhem och äldreboenden över hela Sverige. Hundens nytta i medicinskt och själsligt syfte är nu välbelagd och med den kunskapen får hunden ett högre värde bland oss människor. I anslutning till Vårdhundskolan, centralt i byn, finns Hundalandet som är en påkostad lekplats och fantastisk rekreationsyta för hundar.

Nu i påsk läste jag om Abbekås hamnkrog och hotell som öppnade hundrestaurangen för säsongen där taxen Smilla står värd. Den som ätit på Brösarps välrenommerade och internationellt uppmärksammade restaurang Talldungen vet att hundar ingår i upplevelsen och är lika välkomna som människor.

Men det allra bästa för hundar i Brösarp är ju detsamma som för joggare, blomletare och utflyktsälskande barnfamiljer; nämligen naturen. Den direkt tillgängliga naturen i byns alla hörn gör hundpromenader till allt annat än ett hundliv. Det dröjer säkert inte länge förrän vi har ”dog parking” eller något annat kul för de med valpasinnet kvar.

PS! Den 18 juni arrangeras Österlens hunddag i Brösarp.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17263,17264,17266″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.