Det finns två starka traditioner i Albo Härad kring Kristi himmelsfärd. Den ena är att elda vårbålet denna dag i stället för på Valborgsmässoafton, så som är fallet i övriga landet. Den andra är Gullviveloppet. Traktens orienteringsklubb Andrarums IF lyckas alltid med vackert väder när de bjuder in barn och vuxna till att springa i Brösarps backar på röda Kristi himmelsfärds dag.

Start och mål är vid skolan och sedan väntar ganska kuperade banor på blandat underlag i sträckningar mellan 1 kilometer för de minsta och 10 kilometer för hårdingarna. Familjens färger representerades av femåringen och färska åttaåringen, som båda hade åldern inne för den kortaste banan.

Ett fall innan start höll på att grusa planerna, men uppvärmning till någon slags skånsk folkmusik fick fart på benen igen. Med glädjens lust sprang de sedan rundan genom byn och i mål väntade både plakett och godispåse. Därefter ägnades så klart en hel del tid åt att återberätta och reflektera delar av loppet och spurtstrider med släkt och vänner. Totalt sprang ett drygt hundratal och säkert det dubbla njöt i solen vid sidan av banorna. Så Jesus må ha lämnat jorden denna dag men Gullviveloppet lär aldrig lämna Brösarpsbygden.

Categories: Sport

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.