[vc_row][vc_column][vc_column_text]

En lördagseftermiddag i Kivik mitt i juli blev en fest fylld av småfisk, storbjörnar och fruktsallad. ”Glada barn på Kivik” är ett av alla sommararrangemang som det kryllar av här i bygden just nu. Kiviks Musteri och flera små näringsidkare i byn har slagit sig samman för att erbjuda barnfamiljer en heldag. Och det har de verkligen lyckats med.

Vi anlände till grannbyn vid lunchtid, till grillar med perfekt glöd och ketchup och senap framdukat, och intog lunchen i solskenet. Efterrätt blev kulglass från Stinas café och precis lagom tills de var uppätna så gjorde den där björnen i blåa hängselbyxor entré. Bamse vinkade glatt och kramade alla barn som ville ha en bamsekram av världen snällaste björn. Det ville ingen av våra tre barn som betraktade björnen storögt på avstånd.

Bamses visit följdes sedan upp av välbekanta sånger signerade Bornemarks. Det är ju mamma Gullan Bornemark som är rikskändis och smått kultförklarad för sina roliga och pedagogiska sånger, såsom ”Min ponny” och ”Sudda, sudda bort din sura min”. Gullan är nu 90 år och hennes son Dan har tagit över turnerandet tillsammans med sina två tonårsdöttrar. Det blev en underbar halvtimme där höjdpunkten för oss var bekantingen ”En liten kivig kiwi ifrån Kivik” som till sist blir omvänd och snäll av ett ”plommon från Lund”.

Trots att vi vid det här laget redan spenderat ett par timmar i solen intill Kiviks Musteri så var inte dagen slut här. Vi gjorde tipspromenaden på temat äpple och följde sedan naturstigen ned mot havet, där det bjöds på håvning. Vadarstövlar för både små och stora fanns att låna och vår åttaåring och femåring satte av med varsin håv ut i havet.

De hittade visserligen inte så mycket, men tyckte att vadarstövlarna var urhäftiga, och njöt av äventyret. Efter en inköpsrunda på Kiviks Musteri så var energin slut hos de tre små och vi begav oss den lilla milen hemåt igen. I morgon väntar en lika rolig dag här hemma i Brösarp, när det blir trolleri, glass och hoppkudde på Byängen.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17530,17529″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.