Från Brösarp är det en timmes bilfärd till Malmö. Ytterligare 20 minuter till Köpenhamn. Det kan vara en ganska skön vetskap att storstadens utbud inte är längre bort, även om vi i ärlighetens namn inte utnyttjar det särskilt ofta. Vi som bott i Malmö i många år upptäckte faktiskt att vi oftare åt ute på restaurang eller café efter att vi flyttat från Malmö än innan. Utbudet på Österlen av stenugnspizzor, gofika och sillaburgare lockade tydligen mer än det betydligt större (men inte bättre) utbudet i staden.

Men när det vankades allsvensk premiär packade vi in barnen i bilen och åkte till Malmö och Swedbank stadion för att få sitta på familjeläktaren med varmkorv. Det var premiär för 4-åringen som storögd undrade varför det var så mycket folk där. Att se 20 000 personer samlade hör trots allt inte till vardagen i Brösarp, även om O-ringen lockade fler hit i somras. Just denna helg väntas förresten befolkningen i Brösarp förökas med ett antal tusen eftersom det både är antikmässa och en stor orienteringstävling i byn. Mer om det senare.

Och hur gick matchen då? Jo, majoriteten av familjen var nöjd, en liten minoritet mindre.

Categories: Sport

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.