[vc_row][vc_column][vc_column_text]När vi lämnade Malmö för att bo i Brösarp var det en tröst att ha bara en timme till Malmö. Mest för att vänner fanns kvar där men också för att kunna utnyttja nöjen som vi skulle bli svältfödda på här ute på landsbygden. De sista dagarna har vi snarare dränkts i fina nöjen – utan att köra längre än två mil. Det har visat sig att för en barnfamilj, med relativt små barn, så finns ju faktiskt allt här ute. Bio visas till exempel i grannbyn Kivik, med premiärer på barnfilmer exakt samtidigt som i storstaden.

I torsdags tog vi en tur till Simrishamn för att först besöka en ny unik utställning på Österlens museum. 7-åringen har nämligen börjat fascineras av det här med tidsperioder bakåt och coola saker som fanns redan då. Så när jag råkade nämna att det fanns 3 000 år gamla dolkar, svärd och yxor som grävts fram ur jorden under oss på utställning där så ville han köra dit bums. Förutom de faktiska bronsålderstingen bakom glas så var det kombinerat med flera pekskämar och 3D-film där man fick matigare upplysningar. Därefter bar det av till Cirkus Maximum som var i stan på sin nationella turné. Vi förstår fortfarande inte hur den där kvinnan kunde ha 40 olika klänningar på sig under ett par minuter …

Mer clowner blev det i går. För då var det traditionsenliga sommarfesten Barnens dag på byängen i Brösarp. Byagillet bjöd i år på clownen Jumping Joe som rev ner konstanta skratt från den lilla utomhusscenen i 40 minuter. Jozsef, som han egentligen heter, vet verkligen hur man roar en publik i åldrarna 2–9 år med en blandning av klantigheter, otroliga trollkonster och gästspel på scenen. Det var hans tredje besök hos oss på Barnens dag och han beskrev det själv som en sådan glädje och avkoppling att komma till vår lilla natursköna utomhusscen på Byängen och roa bygdens barn. Dessutom var byns stora hoppkudde uppblåst till alla barns stora förtjusning.

I dag toppade vi det hela med Tosselilla, Skånes sommarland som ligger utanför Tomelilla. Hit åker busslaster från Malmö och turister från Tyskland och Danmark för att åka nya Hyper i vattenlandet, snurra i karuseller och berg- och dalbanor och hälsa på djuren. Det var verkligen inga problem att roa hela familjen, inklusive farföräldrar och kusiner från öppning klockan 10 till stängning klockan 18. Favoriterna blev nog de gigantiska studsmattorna för 4-åringen, en superlång snurrig rutschkana för 2-åringen och det mäktiga badlandet för 7-åringen. Fast Go-cart, hinderbana och kaniner kom nog god tvåa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16565,16564,16563,16562,16561,16560,16557,16559,16558″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Sevärdheter

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.