[vc_row][vc_column][vc_column_text]Just nu dignar hallonen röda i skog och mark. Extra stora är de uppe i hallonodlingen på Brösarps norra backar. Eftersom jag ska upp till Lokalföreningen i Norra Björstorp och handla cementbruk till min bakugn passar jag på att stanna till på hallonodlingen med självplock som ligger precis där den blå skylten signalerar att byn på backarna börjar.

Kursbärssäsongen är över och de svarta vinbären är slut. Det återstår nu bara röda och vita vinbär, och hallonen så klart som jag kommit hit för att plocka. Är man förutseende har man kanske med sig egna byttor att plocka i, men det var inte jag så jag får plocka i odlingens egna. Jag blir anvisad en rad och på vägen dit kan jag inte låta bli att bedåras över utsikten här uppe från ”toppen” av norra backarna. Från raden bredvid hör jag någon imponeras över hur stora hallonen är. ”Bautahallon” utbrister han. Jag konstaterar att han har rätt och byttorna fylls i ett huj. Mums!

Hallonodlingen på Brösarps norra backar

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16634″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.