[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det är en alldeles vanlig solvarm sommarkväll den sista söndagen i juli. Resten av familjen är på O-ringen i fjällen medan jag är hemma och bygger bakugn och fixar med huset. En fin kväll att gå på bio tänker jag och hoppar in i bilen med Kivik som mål. Medan jag rattar mellan de böljande kurvorna genom Brösarps södra backar slår det mig att jag kanske borde ha bokat biljett. Men jag chansar.

Väl framme i Kivik vimlar det av folk runt den pittoreska lilla biografen och väntelistan för oss som inte skaffat biljett visar sig vara lång. Det är ju mycket turister i krokarna fortfarande och jag får skylla mig själv att jag inte bokat. Det är nu det slår mig att jag inte ätit middag, och inte någon riktig lunch heller för den delen. Jag strosar ner mot stranden och hamnen och börjar fundera på vad jag ska äta. Det finns ju många goda alternativ här. Jag känner mig sugen på en riktigt kärleksfullt bakad pizza, så jag ringer Tångdala Lönnkrog. ”Stängt på grund av sjukdom” meddelar telefonsvararen. Jag försöker med Friden vid vägs ände i stället, men där är det ingen som svarar, vilket tyder på att de måste prioritera gästerna före telefonen i så fall.

Det är då jag kommer på att jag inte ätit den goda sillaburgaren på länge så jag spatserar bort till Sillaluckan på Buhres Fisk. Men jag hittar inte den goda burgaren med hovmästarsås på menyn bredvid luckan, bara sillamackan med stekt sill på grovt bröd, med hovmästarsås. Det får bli en sådan.

Ute på piren hoppar och dyker några i det ljumma vattnet som ligger spegelblankt i hamnen. Jag tar ett äpple från det förvildade trädet vid bodarna bredvid som förrätt i väntan på mackan. Det piper redan till i ”beepern” vilket betyder att mackan är klar. Det är gott med smörstekt sill i solnedgången, speciellt med rå lök och hovmästarsås.

/Fabian

Buhres på Kivik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16644,16646,16645,16647″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.