[vc_row][vc_column][vc_column_text]Några hundra meter ner på den lilla grusvägen där vi brukar cykla mot havet står en liten ekologisk gårdsbutik, precis intill stengärdet vid Bengtemölla där Verkeån väller fram genom landskapet. Länge stod det ”nytjärat” i våras och butiken gapade tom. Men lagom till att rabarberna började skjuta i höjden började utbudet att fyllas på, och flera gånger har denna lilla frukt- och grönsaksbutik, av vissa kallad ”kiosken vid Bengtemölla”, räddat oss.

Här kan man köpa sprättägg, rotfrukter, grönsaker, frukt, bär och olika sorters salter och vinäger. Utbudet i butiken odlas i ekologiska frilandsodlingar här vid Bengtemölla gård. Paret som odlar och förädlar heter Ola ”Fiskare” Johnsson och Annika Ståhle.

När våra egna rabarber eller ägg tagit slut har vi kunnat cykla ner och komplettera med det som saknats hemma vid spisen. Andra gånger har vi cyklat ner bara för att se vad som är i säsong just nu, och det är alltid lika intressant att se vilka primörer som kommit upp. Pengarna stoppar man i en liten burk.

Något som barnen tycker är minst lika roligt som att besöka butiken är att vattna pelargonerna i balkonglådorna på bron över ån. Kanske är det vattenkannan som flyter nere i ån som man måste dra upp med det snöre den sitter fast i som är det roliga. Hur som helst är det ett smart sätt att få blommorna vattnade på, för alla barn som passerar vill dra upp vatten ur ån och hälla på de där röda pelargonerna.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16702,16703,16700″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.