[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mellan Österrike och Stenshuvuds nationalpark står glassgubben Clovve och välkomnar till en trevlig fikapaus. När jag var liten var vi här med min farmor varje sommar. Kaffestugan Annorlunda är inte som alla andra caféer. Här får du äta som mycket kakor du vill. Och det gillar barn.

Sju sorters kakor finns alltid på kakbuffén som står uppdukad på vit spetsduk i mitten av den gemytliga kaksalen. I dag är det bondkakor, drömmar, marmorerade, kardemumasnittar, kanellängd, Annorlundas bullar, mjuk pepparkaka och citronsockerkaka, uppräknat medurs. En bonuskaka med andra ord.

Min fru tar en äppelkaka med vaniljsås i stället för att frossa fritt på kakbuffén. Till det tar hon en klassisk kaffe med mjölk. Själv tar jag ett stort glas hemgjord jordgubbssaft. Och allt smakar precis så traditionsenligt som jag kom ihåg det och så har det serverats här sedan 1956. Lagom gott och hemtrevligt.

Kaffestugan Annorlunda

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16731,16730″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.