[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det är fotbollsträning på Solevi i Kivik i kväll och min fru står med fotbollsskorna i handen. Tanken är att hela familjen följer med till Kivik, men att vi som vill spela äventyrsgolf på campingen i andra ändan av byn roar oss med det under tiden. Ett barn vill följa med på fotbollen medan två vill hänga på mig, eller rättare sagt vår äldste son som så gärna vill spela minigolf.

Kiviks camping ligger bredvid marknadsplatsen i östra delen av byn, med vidunderlig utsikt över Hanöbukten. Här finns också ”äventyrsgolfbanan” som faktiskt ser ganska spektakulär ut. Det mest raffinerande elementet är dock inte i gång: vattnet som ska rinna och porla runt flera av banorna och kidnappa bollen för de som inte lyckas kalibrera klubban.

Första hålet är lätt. Jag sätter den på två slag men körs över av tvååringen och sjuåringen som ofattbart nog börjar med varsin hole-in-one. Illavarslande för nu kanske de sätter ribban lite väl högt, i varje fall sjuåringen, med risk för att resten av kvällen kan bli ett misslyckande.

Mycket riktigt är de följande hålen inte riktigt lika lätta. Men de udda banorna kompenserar för uteblivna lyckoslag. Bollarna hoppar och flyger genom luften, över broar och uttorkade små vattendrag. När bollarna försvinner in i ett ”berg” nås kulmen. På andra sidan hör jag tvååringen tjuta av förtjusning. Han har gått in i ”berget” och hittat ett troll som står och vaktar hålet. Sedan hörs ett tjut till. Det är sjuåringen som utan att ha sett hålet från utsidan råkat sätta sin andra hole-in-one.

Stämningen är åter på topp och efteråt tar vi en kort promenad ut på marknadsfältet och tittar på utsikten innan vi åker ner till Solevi och fotbollsträningen.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16839,16840,16838,16842,16841,16837,16843″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Sport

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.