Tockabjär | Varmt vatten för vattenvanan
Välkommen till Tockabjär, Brösarp, Österlen. Här skapar vi ett unikt naturboende mitt i bokskogen. Livet nära källan.
Tockabjär, tockabjar, naturboende, hus, österlen, brösarp, villor, källan
17008
post-template-default,single,single-post,postid-17008,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Varmt vatten för vattenvanan

09 Dec Varmt vatten för vattenvanan

Om sommaren har vi gott om ställen att bada och simma på runt byn. Både bassäng och hav finns inom en halvmils avstånd, och varmvattenbad inom halvannan. Inget av dessa ställen har dock väggar och tak och lämpar sig för vinterbad. Visserligen finns pooler och varma källor på Brösarps spa bredvid Gästgifvaregården men det är svårt att dyka och öva bröstsim där.

I stället åker vi till Furuboda 18 km norr om byn. Stora bassängen håller 29 grader och den lilla 33. Det är också i den lilla vi var på babysim med vår dotter när hon var liten. Furuboda är en del av ett större konferenscenter med både folkhögskola och idrottshall, allt vackert beläget bland furor något stenkast från havets brus.

Badanläggningen är ganska liten jämfört med de stora komplexen i Ystad och Kristianstad, men den passar oss perfekt eftersom litenheten är praktisk med tre små barn. Den är dessutom snabbare och enklare att ta sig till än simhallarna i Tomelilla och Simrishamn.

I Furuboda finns gott om hjälpmedel för den som inte fått simtagen att sitta ordentligt eller för den som vill leka sjörövare på luftfyllda gummiskepp. Här får sjuåringen möjlighet att simma fram och tillbaka och nöta in rytmen i bröst- och ryggsim. Vattenvanan växer även för de två yngre syskonen. Lek och plask blandat med lite tafatta simtag. Fyraåringens sejour i sommarens simskola lämnade inte direkt en fullfjädrad simmare efter sig. Men ju mer hon plaskar och försöker desto mer bekväm känner hon sig i vattnet. Ett trevligt fredagsnöje för hela familjen helt enkelt. Det är därför vi åker hit.

/Fabian

I Furuboda är vattnet 29 grader varmt i stora bassängen.