[vc_row][vc_column][vc_column_text]Om sommaren har vi gott om ställen att bada och simma på runt byn. Både bassäng och hav finns inom en halvmils avstånd, och varmvattenbad inom halvannan. Inget av dessa ställen har dock väggar och tak och lämpar sig för vinterbad. Visserligen finns pooler och varma källor på Brösarps spa bredvid Gästgifvaregården men det är svårt att dyka och öva bröstsim där.

I stället åker vi till Furuboda 18 km norr om byn. Stora bassängen håller 29 grader och den lilla 33. Det är också i den lilla vi var på babysim med vår dotter när hon var liten. Furuboda är en del av ett större konferenscenter med både folkhögskola och idrottshall, allt vackert beläget bland furor något stenkast från havets brus.

Badanläggningen är ganska liten jämfört med de stora komplexen i Ystad och Kristianstad, men den passar oss perfekt eftersom litenheten är praktisk med tre små barn. Den är dessutom snabbare och enklare att ta sig till än simhallarna i Tomelilla och Simrishamn.

I Furuboda finns gott om hjälpmedel för den som inte fått simtagen att sitta ordentligt eller för den som vill leka sjörövare på luftfyllda gummiskepp. Här får sjuåringen möjlighet att simma fram och tillbaka och nöta in rytmen i bröst- och ryggsim. Vattenvanan växer även för de två yngre syskonen. Lek och plask blandat med lite tafatta simtag. Fyraåringens sejour i sommarens simskola lämnade inte direkt en fullfjädrad simmare efter sig. Men ju mer hon plaskar och försöker desto mer bekväm känner hon sig i vattnet. Ett trevligt fredagsnöje för hela familjen helt enkelt. Det är därför vi åker hit.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”17013″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Sport

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.