Tockabjär | Nu testar vi ishockey på riktigt
Välkommen till Tockabjär, Brösarp, Österlen. Här skapar vi ett unikt naturboende mitt i bokskogen. Livet nära källan.
Tockabjär, tockabjar, naturboende, hus, österlen, brösarp, villor, källan
17181
post-template-default,single,single-post,postid-17181,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Nu testar vi ishockey på riktigt

Ishockeyträning med KIK

20 Feb Nu testar vi ishockey på riktigt

Sedan 50 år tillbaka har vi en ishockeyrink bredvid skolan i byn. Den är inte konstfrusen så av naturliga skäl finns inget riktigt ishockeylag i byn. Förre förbundskaptenen Pär Mårts var här och påpekade för politikerna att konstfruset borde vara en självklarhet med tanke på traditionen och läget (se nedan!). En kort period på 70-talet fanns visserligen ett pojklag från Brösarp som kämpade tappert i SDS-cupen (Sydsvenskans och Malmö FF:s pojklagscup), men det lämnade inga bestående spår efter sig.

Så vad gör man då när ens son vill spela ishockey och man har en bandyfrälst svärfar. Jo, barnens morfar brukar ta dem till Kristianstad ishall så fort tillfälle dyker upp, och det är också där den närmaste riktiga ishockeyklubben finns, Kristianstad Ishockeyklubb, KIK. Nu dök det dessutom upp en ett år äldre kille från grannbyn som undrade om vår son var sugen på att följa med och prova på en riktig träning. Sagt och gjort. Nu sitter jag här i ishallen några minuter från jobbet och ser hur äldste sonen kämpar på isen.

Ännu så länge verkar sonen tycka det är jätteroligt, och än roligare tycker nog svärfar att det är, även om han helst hade önskat att det vore bandy.

/Fabian