För ett tag sedan gjorde vi granskottssirap med hjälp av syrligt späda granskott och socker. Nu är denna ljuvliga granskottssirap färdig. I år behövdes den värmas upp försiktigt för att lösa upp de sista sockerkristallerna. När den är filtrerad från granskotten (som egentligen lika gärna kan lämnas kvar i) så är det bara att hälla tillbaka sirapen i burken.

Nu är det dags att visa vad granskottssirapen kan gifta sig med: kokospannkakor. Kombon passar och kompletterar varandra som yin och yang och är en utsökt söndagsfrukost. Här kommer ett recept för två personer!

Kokospannkakor

1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 ägg
1 dl bovetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt

Vispa ihop smeten och stek som vanliga pannkakor. Ringla lite granskottssirap över och njut av en god frukost!

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.