Veckan började med att Sveriges Radio rapporterade från hockeyrinken att isen var spolad. Sedan berättade SVT Nyheter att skidbacken hade säsongspremiär. Men den största nyheten från Brösarp den gångna veckan kom ändå från andra sidan Atlanten.

“52 ställen att besöka 2016. Det är en stor värld därute, så vi har minskat ner den åt dig. Från gamla tempel till kristallklara vatten, här är våra toppdestinationer att besöka i år.” Så börjar artikeln i torsdagens New York Times där de listar 52 ställen du bör besöka under 2016. Mexico City toppar före städer som Bordeaux och Toronto och länder som Malta och Moçambique. Men strax under ligger Skane, eller Skåne som vi säger här, precis under Abu Dhabi.

Först trodde jag det var för naturens skull och att Eurorando, det stora vandringsevenemanget, kommer till regionen och drar blickarna hitåt. Men nej, det var inte huvudanledningen i varje fall. Tidningen beskriver Malmö som regionens huvudstad, men så skriver de ”But the real action is outside the city” och det maten de pratar om.  Tidningen räknar upp tre restauranger som får gommarna att flyga. Två av dessa ligger i krokarna: Talldungens gårdshotell i Brösarp och Daniel Berlins krog i Skåne Tranås.

Självklart känner man en stor stolthet att bo med två av världens bästa restauranger runt knuten, men mest glad är jag ändå över den mat dessa två gastronomiska giganter serverar.

Smaklig spis!

Läs artikeln i The New York Times

Categories: Mat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.